Aprilia Tuono 660

 Πλησιάζοντας ολο και περισσότερο στην παραγωγή.

Είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA σαν concept δίπλα από το RS660 αλλα σιγά σιγά φαίνεται πως παίρνει και αυτό το δρόμο προς την παραγωγή. Μετά την άφιξη του μεσαίου κυβισμού Aprilia RS660  - έστω και με καθυστέρηση αρκετών μηνών λόγο της πανδημίας – φήμες αναφέρουν ότι αναμένετε να βγει στην παραγωγή ακόμα και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 το γυμνό Tuono 660.

Touono 660

 

Το Tuono 660 βασίζεται στο αντίστοιχο σπορ μοντέλο της Aprilia εν προκειμένω το RS660. Όσον αφορά τον κινητήρα, διαθέτει έναν δικύλινδρο κινητήρα ο οποίος στην πραγματικότητα είναι αυτός του RSV4 1100 ¨κομένος¨ στη μέση. Η απόδοση του πιστεύεται ότι θα είναι περίπου στους 95HP και θα είναι απόλυτα συμβατός με το Euro5. Σε σύγκριση με το RS660 η θέση οδήγησης θα είναι πιο άνετη καθώς η γυμνή μοτοσικλέτα διαθέτει ευρύτερο τιμόνι ενώ το διπλό πλαϊνό φέρινγ βγαλμένο από τα φτερά των MotoGP υπόσχεται να κάνει θαύματα. Τα φρένα πιθανότατα θα είναι της Brembo αποτελούμενα από δυο δίσκους των 320 mm και δαγκάνες με ακτινική τοποθέτηση.

Φυσικά θα είναι εφοδιασμένο με όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της εταιρίας και όλες οι πληροφορίες θα φτάνουν στον αναβάτη μέσω μιας έγχρωμης οθόνης TFT. Όπως είναι λογικό δεν θα μπορούσε να λείπει η σύνδεση με το smartphone που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση της στο Tuono V4 μέσω της πλατφόρμας πολυμέσων MIA της Aprilia προβάλλοντας στην οθόνη και την πλοήγηση.